Zamieszczone przez piramida
Odstraszacz pod maskę na kuny itp
Zwiń
X
-
Odstraszacz pod maskę na kuny itp
Słuchajcie - jutro wyjazd na narty do Włoch - livigno , dzwigam maskę aby sprawdzic olej - a tu kur...a widok - jak by ktoś mi ciorał jakąś brudną rękawicą , szczotką :shock: jakaś kuna łasica , może kot ...........juz mam po wyjeździe bo będę sie przejmował czy franca mi czegoś nie powyciągała lub przegryzła .....ja pierd...... :roll: normalnie mam dość .
No i tu pytanie chłopaki czy macie jakiś odstraszacz , albo co polecacie ....
Właśnie otworzyłem 0,5 smirnova :lol: żeby sie odstresować ..............
-
-
Po kilku takich akcjach kazałem sobie zamontować w komorze silnika coś takiego: http://www.mediasklep.pl/odstraszacz...odowy-12v.html
Jednak nie działa to na koty, które włażą mi od spodu na tył silnika i próbują przepchać się do góry, łamiąc plastikową nakładkę i kołki na których siedzi. No w najlepszym przypadku po prostu ją zrzucają, co skutkuje zwykle głośnym stukaniem od silnika podczas jazdy, wywołując u mnie palpitacje. Ale - na razie nic przewodów nie pogryzło.
Komentarz
-
-
Temat już był poruszany. Najpierw wsadziłem pod maskę najtańszy WC-zapach w kostce (realowski), a potem dorzuciłem jeszcze szczesaną z zaprzyjaźnionego labradora sierść, wsadzoną w damską podkolanówkę/pończochę. Na razie (od jesieni) spokój, ale muszę wymienić tą sierść na świeżą :-)Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
Ja u siebie mam powieszone dwie kostki domestosa i od tego czasu nie znajduje pod maską resztek jedzenia ani śladòw.
Wcześniej była masakra. Mogłem otworzyć fast food, tyle jedzenia znajdowałem pod maską!2004 Renault Thalia 1.4 RT,
2008 Citroen Xsara Picasso 1.6 Exclusive- nadal w użyciu
2009 Renault Clio MTV 1.4
2010 Skoda Octavia IIFl 1.4 TSI Ambiente
2016 Skoda Octavia III 1.4 TSI Ambition + Amazing + kilka ficzerów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez cztoJa u siebie mam powieszone dwie kostki domestosa i od tego czasu nie znajduje pod maską resztek jedzenia ani śladòw.
Wcześniej była masakra. Mogłem otworzyć fast food, tyle jedzenia znajdowałem pod maską!
wracając do tematu, ktoś potrafi wyjaśnić dlaczego zwierzątka nie przepadają za domestosem i podobnymi?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
Domestos i podobne środki do utrzymania higieny w muszli klozetowej :szeroki_usmiech oparte są (poza substancjami (nie zawsze) zapachowymi) na substancjach żrących opartych o chlorek sodu. Substancje te (mimo, że człowiek nie zawsze to czuje) wydzielają "zapach" silnie drażniący. Zwierzęta mają zmysł powonienia kilkakrotnie bardziej czuły, niż człowiek, więc kilkakrotnie bardziej takie środki podrażniają ich powonienie.Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
MOJA FURKA
Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"
Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71
Komentarz
-
-
słuchajcie w tej skarpecie obawiam się iż połączenie deszczu lub wody podczas mycia może okazać się tragiczne dla elementów gumowych osprzętu silnika , znalazłem kostkę zapachową do wc która śmierdzi tak niemiłosiernie ze szok ,są to takie okrągłe które kładło sie w szaletach miejskich aby zabić zapach moczu ,i są bardzo bardzo żrące - palce mnie piekły pół dna , bo ją dotykałem , i to o taką chodzi kostkę , a nie którą sie zawiesza w muszli .....po przyjeździe z nart z włoch pstryknę foto dla zainteresowanych
Komentarz
-
-
Odkopię wątek.
Po powrocie znad morza gdzie samochód stał półtora tygodnia okazało się, że mam na silniku legowisko jakiegoś sierściucha, prostokąt 30x10cm osłony maski silnika wygryziony :-( Wygląda na to, że więcej nie zjadło.
Proszę o info, gdzie/jak bezpiecznie zaczepić kostkę do wc, czy taka wisząca do muszli będzie dobra. Nie śmierdzi kiblem w samochodzie ?
Help ! :cry:
Edit: kupiłem odstraszacz kemo, zobaczymy czy działa... Może ktoś wie jak to podłączyć? Przychodzi mi do głowy bezpośrednie podłączenie do akumulatora...
Komentarz
-
-
...mam 2 miesięczną "srebrną strzałę",kostkę z domestosa citro...i k...a przegryzione przewody podciśnienia z EGR ,zaw.E i ODMĘ z filtra powietrza... :evil: ...jak się spostrzegłem...odpalam auto...jadę i świece żarowe zaczynają migać...i totalny brak mocy...otwieram maskę a tu wężyki w kawałkach...więc kostkę to sobie można chyba na "porcelanie" powiesić :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Komentarz